Cursuri de fotografie

Se organixeaza un curs de fotografie la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti in perioada octombrie 2008 – iunie 2009 cursuri de fotograf.
Cursurile beneficiaza de tehnica fotografica de ultima ora si includ o oferta generoasa de workshopuri. Sunt abordate teme legate de tehnica fotografica, studiul luminii, portret, fotografie de produs, fotoreportaj, peisaj si compozitie.

Obiectivul principal al cursurilor este dezvoltarea cunostintelor si abilitatilor participantilor, in domeniul fotografiei, indeosebi prin exercitii practice. Fiecare tema este sustinuta prin exercitii individuale.

Inscrierile se vor face in perioadele 29 sept – 2 oct si 6 - 9 oct 2008, intre orele 18-20, la sediul Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti.

Taxa de inscriere :
400 RON / modul, pentru elevi si studenti
560 RON / modul pentru alti cursanti

Informatii suplimentare la www.ccs.ro sau www.cursfoto.ro
curs foto.


Cursul nr.2
Curs de poetica fotografica si tehnica fotografica - Francisc Mraz
Cursul va dura un an scolar, o sedinta saptamanala de patru ore, in zilele de joi, intre orele 18 si 22. Cursul este organizat in patru etape: toamna, iarna, primavara, vara, asigurand astfel intreaga varietate de anotimpuri pentru fotografiile de exterior. Scoala dispune de mijloacele logistice necesare predarii in bune conditii: calculatoare, video-proiectoare etc.

Liniile generale ale cursului de fotografie vor fi urmatoarele: controlul sentimental al momentului fotografierii, formularea bitemala-conflictuala a temei fotografice, elemente, fenomene si dominante de imagine, ponderea estetica a atmosferelor fotografice, teoria culorii, principii de iluminare, mijloace de dinamizare sau de fixare a temei fotografice, timpul, ritmul, dinamica, directia si miscarea in fotografie, etc. Toate propunerile teoretice vor fi insotite de amanuntite analize fotografice. Cele mai importante particularitati fotografice vor fi interogate si din perspectiva altor arte (muzica, arte plastice, dramaturgie, literatura, film). Fiecare problema poetica-fotografica atinsa va fi sprijinita prin predarea instrumentelor si metodelor tehnice necesare fotografierii.

Cursantii trebuie sa posede un aparat de fotografiat, pe cat posibil cu reglaje manuale(DSLR).

Inscrierile se fac pana la data de 3 octombrie 2008, prin e-mail la urmatoarele adrese: Francisc Mraz – francisc.mraz@gmail.com si Gyuri Ilinca – g.g.ilinca@gmail.com. Mesajul va avea ca subiect „Cerere de inscriere la cursul de fotografie" .

Cursul va incepe pe 25 octombrie la Muzeul National de Geologie, Sos. Kiseleff, nr. 2, Sector 1, Bucuresti, aproape de Piata Victoriei, vis-a-vis de Muzeul Taranului Roman.

In zilele de 6 si 7 octombrie solicitantii vor participa la un interviu de aproximativ 10 minute, in urma caruia se va decide admiterea la curs. Ora de prezentare la interviu va fi comunicata fiecarui solicitant in parte, la adresa de e-mail data in cererea de inscriere.

Taxa de curs va fi de 600 de euro (echivalent in RON la cursul de zi al BNR) pentru intregul an scolar. Taxa va fi achitata esalonat – cate 150 de euro (echivalent RON) - la inceputul fiecarei etape de curs.

La jumatatea si la sfarsitul cursului se vor organiza expozitii ale cursantilor, pe baza unei atente selectii a fotografiilor realizate in timpului anului. Costurile expozitiei vor fi suportate de catre scoala de fotografie. De asemenea, vor fi organizate doua excursii fotografice de cate 3 zile, in cadrul carora vor fi puse in practica cunostintele acumulate la curs.

Cursantul cu cele mai bune rezultate obtinute la sfarsitul cursului, va beneficia retroactiv de bursa integrala de studiu. Cursantii care participa la toate cele patru etape, vor primi diplome de absolvire gradate valoric (diploma de absolvent si diploma de excelenta). Cei mai buni cinci cursanti vor participa la Tabara Internationala de Fotografie „Scoala de la Bistrita".

Introducere în fotografie. Aparatul de fotografiat. Fundamente.
Compoziţia în fotografie. Reguli si principii.
Lumina în fotografie. Expunerea. Filtre şi bliţuri.
Curs practic recapitulativ si sedinta foto in sala de curs.
Introducere în fotografia digitală. Principiile imaginii digitale.
Curs practic. Ajustarea imaginii digitale.
Curs practic. Montaje şi prelucrare digitală.
Fotografia alb negru.
Fotografia de călătorie. Fotografia de arhitectură.
Fotografia de peisaj. Fotografia wildlife.
Oamenii în fotografie. Portretul. Fotografia sportivă.
Macrofotografia. Fotografia de studio.
Etica în fotografie. De la amator la profesionist.
Concurs de fotografie.

Niciun comentariu: