Orasul Orsova

Orsova
Orşova este un municipiu din judeţul Mehedinţi, România. Chiar dacă după împărţirea administrativ-teritorială actuală Orşova face parte din judeţul Mehedinţi, oraşul este unul bănăţean. Este situat pe malul lacului de acumulare Porţile de Fier I de pe Dunăre, în zona de varsare a râului Cerna în Dunăre. La recensământul din 2002, populaţia oraşului era de 12.967 locuitori.

Ca urmare a realizării lacului de acumulare Porţile de Fier I, vechea vatră a oraşului a fost inundată, iar populaţia a fost strămutată pe un nou amplasament, incluzând terasele Dunării şi ale Cernei şi versantul de sud al Munţilor Almăj, unde s-a construit un oraş complet nou (1966 -1971), care a înglobat şi satele Jupalnic, Tufari şi Coramnic.

poze orsova
orsova,mehedinti

clisura dunari
barca orsova

POZE ORSOVA.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari, pozele sunt reusite. Tot asa inainte si sigur ajungi sus ;)

Emmma spunea...

dragute astea cu Orsova!

Anonim spunea...

frumoase poze, frumos oras.

Anonim spunea...

A treia poza cu vaporu de laga Dunare, sa ai grija la prelucrare, adica la blur.

Anonim spunea...

Frumoasa este Orsova.
Eu cred ca suntem si inruditzi.

Anonim spunea...

Poze frumoase ai facut in Orsova. Dar mai trebuie sa faci poze la Catedrala, Dunare, Cazanele Mici si MAri, Capul lui DEcebal, Dubova, Portile de Fier.

Este o zona turistica cu multe atractii, cu multe obiecte de fotografiat. Merita sa faci un sejur cu vaporu pe Dunare pana la Cazane.