Castel Republica Ceha

Castel Cehia.

Am vizitat castelul Orlik nad Vltavou (Zámek Orlík nad Vltavou) din Republica Ceha, la 80 de km de Praga, capitala tarii.

Legenda spune că haiducului Batka i-a dispărut băieţelul şi nu putea fi găsit. Intr-un târziu s-a auzit un plânset de copil dintr-un cuib de vultur. In acel loc Batka a construit castelul Orlik (orel = vultur).
Castelul Orlík datând din sec. 13 este înălţat pe o stâncă abruptă de pe malul Vltavei, deasupra lacului barajului Orlik. Clădirea a rezistat la două incendii, a trecut prin mai multe etape de reconstrucţie, ajungând în 1802 reşedinţa ramurei tinere a familiei Schwarzenberg. Intre 1849-1860 în urma unei reconstrucţii de anvergură efectuate de arhitectul Grueber, castelul capătă un aspect neo-gotic. Cea mai cunoscută sală este sala Teska, cu plafonul decorat cu sculpturi în lemn. In interiorul lui pot fi admirate sute de trofee de vânătoare, ce împodobesc pereţii, ca şi o importantă colecţie de arme. Castelul este înconjurat de un mare parc natural, ce oferă o privelişte deosebită.


Poze castel.


orlik nad vltavou
castele cehia
raul vltava
poze castel
imagini castel
locatii din cehia

Un comentariu:

Anonim spunea...

faine pozele...si povestea la fel...interesant blogul...nu ma pricep la fotografie dar stiu sa admir o poza frumoasa...