Capul lui Decebal de pe Dunare

Capul regelui dac Decebal (ultimul rege al Daciei), este o statuie inalta de 40 m si lata de 25 m ( lungime ochi: 4,3 metri, lungime nas: 7 metri, lăţime nas: 4 metri ), cea mai inalta statuie in piatra din Europa.
Statuia este situata pe malul Dunarii, in apropiere de comuna DUBOVA si orasul ORSOVA, in zona cataractelor de la Cazanele Mici (golful Mraconia), unde adancimea fluviului este 120 de metri.

Constructia statuii a durat 10 ani (1994-2004), au lucrat 12 sculptori-alpinisti.

Capul lui Decebal a fost finantat de catre omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan (1917-2008), statuia la costat peste un milion de dolari.

POZA CAPUL LUI DECEBAL

CAPUL LUI DECEBAL

Prin construcţia acestei statui modelată în munte, C. Dragan a dorit să demonstreze întâietatea românilor în formarea culturii europene, pornind de la premisa că identitatea culturală a românilor poate fi definită în primul rând prin componenta ei daco-tracă.

4 comentarii:

Monica Petke spunea...

imi place si imi aminteste cu placere de orsova

Sandrine spunea...

In aceasta toamna am aflat despre acest munte, si am fost socata... ma aflu in Romania de 13 ani si auzisem de asa ceva... Mi-a parut rau ca nu s-a intamplat mai devreme, dar, vorba aceea, niciodata nu este prea tarziu, nu? [:D]
Orsova se numara printre planurile facut pentru 2009...

Anonim spunea...

e cam nasoala statuia, pacat de banii si munca depusa

L@vY spunea...

in aceasta vara am fost pt prima data la Cazane :D ...am fost foarte incantata ca avem asa peisaje :) pacat ca nu stim sa le punem in valoare :(... dak atzi fost la Statuia lui Decebal, atzi vazut cat de frumos este amenajat pe celalalt mal (al Serbiei) iar la noi , kre avem statuia, biserica , ce este mai frumos nu este pus in valoare... mare pacat... :(